vrijdag 27 april 2012

Feestelijke 'opening' Diefdijk

Het is altijd weer inspirerend om medemensen te ontmoeten die zich net zo druk maken over het opknappen van stukjes Hollandse Waterlinie als wij. Vandaag was de feestelijke afsluiting van het project Diefdijk, waarbij deze unieke dijk op een hele fraaie manier is verstevigd. De dijk is uniek, omdat het NIET langs een rivier loopt. De Diefdijk staat haaks op de Lek en de Linge. Mocht er een dijkdoorbraak zijn aan de oostzijde, dan zorgt deze dijk er voor dat het rijke Westen droge voeten hield. Een slim staaltje GeoPolitiek dus. Jammer dat GeoFort aan de verkeerde kant ligt...

Tijdens een boottocht over de Linge konden we het resultaat van de renovatie zien en kregen we ondertussen mooie verhalen te horen van de dijkgraaf de heer Bleker, gedeputeerde van Gelderland mevrouw Traag en directeur Kwakernaak van Uiterwaarde. Mooi om te horen dat iedereen er naar uitziet dat GeoFort haar deuren binnenkort gaat openstellen voor publiek.

Bas Nijenhuis had op deze dag zijn afkomst uit de provincie Gelderland geprobeerd te verbergen, maar voor ons is het overduidelijk: zonder Bas waren we nooit wegwijs geworden in het labyrint der provinciën!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten