zaterdag 13 november 2010

GeoFort goes Glowing

Zaterdagavond naar het Glow festijn in Eindhoven geweest. Mooi & inspirerend. Prachtig hoe die gebouwen tot leven komen met licht. Bijzonder hoeveel energie er in zo'n tijdelijk spektakel is gestoken. Zoveel verschillende kunstenaars die betrokken zijn bij het project. Knap om zo'n evenement gefinancierd te krijgen en in een hele korte tijdspan 250.000 bezoekers aan weten te trekken!

Voor de ontwikkeling van de GeoExperience was er volop inspiratie. Lichtjes die je handen volgden en een marktplaats met daarop een grid geprojecteerd.

Glow was inspirerend voor deze fase waarin we bezig zijn met de ontwikkeling van een grid op het GeoFort. Elke 25 meter komt een gridpaal te staan met daarin wifi en stroom. In de gamingwereld heten deze palen: non-player characters. Je kunt ze ook 'roddelpalen' noemen, want ze zijn intelligent en weten informatie van de vorige bezoekers en ze kunnen je hints geven in het oplossen van je speuropdrachten. Het plan is ook om de palen van licht te voorzien. Dit biedt veel mogelijkheden voor light shows.

Jammer alleen dat de stad zo druk was dat er geen hotel of bed & breakfast meer vrij was. Toen ik besloot om een nachtje in mijn auto te pitten op een doodlopend weggetje nabij Boxel vonden twee passerende politie-agenten dat niet zo'n geslaagd idee en stuurden ze me midden in de nacht alsnog naar huis... De agenten waren heel bezorgd over de veiligheid van deze vrouw. Grappig want ik heb toch het idee dat de kans om beroofd te worden te midden van de drukte van Glow een stuk groter is dan op een kleine afgelegen druilerige landweg op het platteland...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten