donderdag 18 november 2010

Summit 2010: ontmoeting met Apple-oprichter

Vandaag een heel leuk congres van Platform Betatechniek. Mooie lezing van Steve Wozniak (mede oprichter van Apple en de technische man). Mooi om van hem te horen hoe belangrijk Sense of Fun is…! Hij geeft aan dat het verschil tussen de PC en de Apple producten is dat met het eerste je gewoon je werk moet doen, het ambtenarengevoel; bij Apple is een grote groep die echt houdt van de producten. Dat kan alleen omdat de mensen die ze maken zich echt verdiepen in de klanten en doordat ze deze producten echt met hart en ziel maken. Volgens Steve is het het leukst om met je vrienden bij elkaar te komen om een probleem te bespreken en samen mogelijke oplossingen te verzinnen. Vervolgens ga je allemaal op je eigen manier verder met het werken aan een stukje van het grote geheel. Zo ervaar ik het GeoFort proces helemaal.


Na afloop had hij tijd om naar de presentatie van de GeoExperience te kijken op mijn iPad. Hij zag niet gelijk financieringsmogelijkheden vanuit Apple, omdat ze dit soort dingen simpel weg nooit financieren. Hij zei nog even tussen neus en lippen door dat hij dit wel de mooiste iPad presentatie ooit vond van een nieuw museum…!
Na het gesprek met Steve Wozniak wilde het NOS journaal van me weten waarom ik fan van Steve was.
Ik was teleurgesteld dat de NOS helemaal niet geïnteresseerd was in GeoFort, maar mij alleen maar zagen als een Apple-appendix;-(
Het was een mooi congres met heel veel leuke workshops en lezingen om leerlingen enthousiast te maken voor bèta-vakken. Toch jammer dat het Platform Bèta-techniek GeoFort niet kan financieren, omdat we geen onderwijsinstelling zijn...

Grappig om via Twitter te lezen hoe idolaat mensen waren om Neil Armstrong van dichtbij te mogen zien. Ik vond de lezing helemaal niets en ben na 10 minuten weggelopen. Hij mag dan een legende zijn, maar ik vond dat hij niet inspirerend vertelde. Voor sommigen doet dat er blijkbaar niet toe. Het feit dat hij op de maan heeft gestaan en dat hij op zijn 80 ste nog het verlangen heeft om naar Mars af te reizen maakt hem een held. Goed om dit te beseffen, want GeoFort heeft ook helden nodig om de jeugd idolaat te maken… Ik ga Wubbo Okkels maar eens vragen voor het comité van aanbeveling.

Andere held gesproken: Robbert Dijkgraaf. Hij vindt GeoFort ook een mooi plan en gaat kijken in zijn netwerk wat hij kan doen. Tja wel moeilijke tijden nu met al die bezuinigingen. We zijn anti-cyclisch bezig...

Tiny en Caroline hadden op de begane grond een mooie stand opgebouwd. Dit was onderdeel van de Jetnet careerdays. We stonden daar met het Petje Op Petje Af spel. Tiny had weer mooie nieuwe vragen bedacht en het was heerlijk om de stem van Tiny door de hele verdieping te horen bulderen met alle vragen, terwijl alle overige standjes redelijk rustig en ingetogen te werk gingen. De leerlingen werden in elk geval heel enthousiast van het spel.
De makers van de 4D globe waren bereid gevonden om hun product hier te etaleren. De globe maakt altijd veel indruk en legt heel helder uit hoe dynamisch de wereld is. Erik Meerburg hielp donderdag mee met het bemensen van de stand, waardoor we handen genoeg hadden.
Op de stand van de Hoge School Utrecht was een leuke Google Earth quiz, waarbij je moest raden wat er op de foto stond. Het geheel zag er fraai uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten