donderdag 17 september 2009

Erfpachtcontract met Staatsbosbeheer is rond!

Echt een fantastische avond achter de rug.

De hele dag had ik naar het erfpachtmoment toegeleefd. Of eigenlijk de hele week. Nee, eerlijk is eerlijk, we zijn er twee jaar mee bezig...!

's-Avonds om 8 uur zijn we naar de notaris in Leerdam gereden met een dikke tas vol met bijlagen.

De sfeer was heerlijk humoristisch en een beetje spottend, maar met een glimlach. Piet Winterman was ook in een vrolijke bui. Heerlijk om de moeilijkste passages op een luchtige manier de revue te laten passeren. De notaris deed dat heel goed. Een hele slimme vrouw met gevoel voor humor. Bart en ik keken elkaar heel intens aan bij enkele zwaar beladen passages die langsvlogen. Intens vanwege de herinneringen aan moeilijke tijden in de beginfase van GeoFort. Intens vanwege de heftige afgelopen weken. Intens vanwege het ijzersterke gevoel van het gezamenlijke avontuur. Intens vanwege het gevoel dat we met dit erfpacht een nieuwe fase ingaan die we samen verder tot een groot succes willen doen uitgroeien. Heel mooi dat Erin er vanavond bij was. Hij heeft alle facetten van de opbouw van GeoFort meegemaakt en alle hobbels en barrières gezien. Nu is het mooi om samen te mogen genieten van de successen.

Na de samenwerkingsovereenkomst schudden we elkaar allemaal de hand. Na de erfpachtovereenkomst kusten we elkaar en na de huurovereenkomst was er echt een feeststemming. Het is echt klaar! De randvoorwaarden vanuit Staatsbosbeheer zijn voor de komende 30 jaar helder! Echt een moment om even stil te staan. Wel heel jammer dat Francine van Leeuwen er niet bij is. Zij heeft als jurist hier vele vele uren ingestoken. Zonder haar had ik de zware onderhandelingen met Staatsbosbeheer nooit vol kunnen houden en het huidige contract is toch ook haar kindje. Dit feestje gaan we zeker met haar nog vieren als ze terug is van vakantie, maar toch jammer dat ze er nu niet is op het hoogtepunt.

Piet Winterman keek wel even bedenkelijk toen het 9:20 was en we richting het fort reden om daar een hapje te gaan eten. Ik voelde dat hij eigenlijk naar huis wilde... Dat kon hij natuurlijk niet maken, want we hadden op hem gerekend voor het eten. We belden Tiny op dat we er aan kwamen.

Op het fort was het pikkedonker.
Tiny wachtte ons op met lantaarns (en met een sjieke zwarte sloof).
Hij begeleidde ons naar de kazerne, naar de bibliotheek waar we onze ogen uitkeken: prachtig gedekt en sfeervol belicht met vele kaarsen. Bart vroeg zich gelijk af waar die mooie kaarsenstandaards vandaan kwamen...(en wie ze betaald had;-)

We begonnen met champagne. Toen kon Piet Winterman het niet laten om zich positief uit te spreken over het GeoFort project en hoe we alles toch voor elkaar wisten te boxen. En wij spraken de waardering uit over de kans die Staatsbosbeheer ons toch gegeven had om als onervaren particulieren aan zo'n ambitieus project te mogen beginnen. Daarna vervolgde het gesprek zich op een hele openhartige manier. Waarom zoveel projecten mislukken. Waarom Staatsbosbeheer het risico aangaat met een stelletje onervaren particulieren. Waarom ze in het erfpachtbeleid zo hebben zitten worstelen. Waarom het Bart en Willemijn wel lukt, wat zo velen niet lukt... Tjé, echt heel openhartig en gemeend respectvol vanuit beide partijen.

Wel heel bijzonder om zo hard onderhandeld te hebben de afgelopen jaren en toch zo oprecht veel respect voor elkaar te hebben. We hebben ook echt allebei het gevoel dat het contract wat er nu ligt een heel goed contract is en dat het echt redelijk en billijk is.

Het was vanavond een hele mooie afsluiting met alle ingrediënten die je je maar kan wensen, maar die je niet kan afdwingen. Heel bijzonder hoe Tiny een belangrijke rol inneemt. Hij zorgde voor alle randvoorwaarden zodat Bart, Erin, Piet, Martijn en ik optimaal konden genieten van deze mijlpaal. Hij was heel bescheiden en wilde zich niet mengen in ons feestje. Pas tijdens de koffie aan het einde schoof hij aan tafel. Staatsbosbeheer dacht in eerste instantie dat Bart en ik dit diner zo hadden bedacht. Pas tijdens de loop van het diner begrepen ze dat wij op een spontane manier verrast waren door het personeel. Want niet alleen Tiny had hieraan meegewerkt. Ook de keukenprinsessen hadden ons dit diner aangeboden en waren in een bijzonder feestelijke stemming. Heel ontroerend om dit te krijgen van de medewerkers. Zeker als je weet dat ze vandaag 80 kadastermedewerkers op een uitstekende wijze hebben verzorgd en al vanaf 7:30 in de weer waren! Een heel heel mooi cadeau om te krijgen...

En nu lekker slapen, want morgen is er weer een topdag met 100 geo-directeuren.

Iedereen staat op scherp en het team draait deze weken zoals het nog nooit gedraaid heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten