dinsdag 10 november 2009

Edgar Doncker Stichting op bezoek


Vandaag kwam het bestuur van de Edgar Doncker stichting langs te GeoFort.

Leuke mensen en het was oprecht boeiend om over en weer de verhalen te horen.

De twee dames uit het bestuur bevestigden tegen elkaar dat Edgar Doncker GeoFort helemaal geweldig had gevonden. Grappig toch hoe Edgar Doncker op die manier over zijn graf heen regeert...

Lijkt me ook wel iets voor Henk Scholten: een stichting die na het overlijden jaarlijks een prijs uitreikt met jaarlijks wisselende thema's:
- innovatieve applicatie op XYZ gebied
- origineel & funny educatief geogame

De bestuursleden waren echt enthousiast en waren heel geïnteresseerd in de moeilijke jaren van GeoFort. Zo wilden ze ook zien waar we gewoond hadden in die houten loods. Ik liet ze de kinderkamers zien en de woonkamer en ze waren verbaasd dat het er nog zo bewoond uitzag. Helemaal verbaasd waren ze toen ik zei dat ik er vanavond ook sliep...

Voor ons was het opmerkelijk om te horen hoe zuinig Edgar Doncker geleefd had. Okay, hij had dan wel een zeiljacht in Mallorca en een privévliegtuig..., maar als hij dan mensen meenam op het water of in de lucht, dan moest iedereen maar zelf voor zijn bammetjes zorgen, want de horeca vond hij te duur en overbodig. Uiteindelijk heeft die zuinigheid (in combinatie natuurlijk met zijn slimme zakelijke kracht) er voor gezorgd dat wij nu een grote prijs krijgen...! Daar zijn we heel blij mee en we gaan in de geest van Edgar Doncker lekker door met het omdraaien van elk dubbeltje, want daar zijn we heel goed in en daarmee krijgen we veel waar voor ons geld.

Deze prijs helpt ons op verschillende manieren. Het zorgt voor vertrouwen, het helpt ons in 1 klap uit de liquiditeitsproblemen en het gaat dienen als co-financiering voor diverse educatieve projecten. We gaan helemaal voor de leus "geld maakt geld", maar we verliezen niet uit het oog dat "wie wil kunnen vermenigvuldigen, ook moet kunnen delen!".

Persbericht Prijsuitreiking 2009 Edgar Doncker Fonds

Geen opmerkingen:

Een reactie posten